Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Αθηνα ο Κινέζος πρωθυπουργός

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ουέν Ζιαμπάο, από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου, κατόπιν προσκλήσεως του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

    Τον Κινέζο Πρωθυπουργό θα πλαισιώσουν οι υπουργοί Εθνικής Ανάπτυξης, Εμπορίου, Πολιτισμού, η Υφυπουργός Εξωτερικών και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.                                                        

Μήνυμα του ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου ενόψει της επίσκεψης Ζιαμπάο.....

                        «Επενδύσεις, όπως αυτή της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά θα πρέπει να ενισχύονται και να προφυλάσσονται με κάθε δυνατό πρόσφορο τρόπο και μέσο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Κ. Γιαννίδης ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Λ.Δ. της Κίνας Γουέν Ζιαμπάο και του προέδρου της Cosco.
«Θέση του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου είναι πως σε μία χώρα, η οποία μαστίζεται από την οικονομική κρίση αλλά κάθε άλλο παρά διευκολύνονται οι ξένες επενδύσεις, η συνεργασία με την Κίνα που έχει ήδη ξεκινήσει, μπορεί να αποτελέσει μία γερή τονωτική ένεση στην ελληνική οικονομία και να προσελκύσει και άλλους ξένους επενδυτές» δήλωσε ο κ. Γιαννίδης.
«Έχουμε μία χρυσή ευκαιρία για την προσέλκυση τέτοιων επενδύσεων σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Τέτοιου μεγέθους επενδύσεις, όπως αυτή της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά θα πρέπει να ενισχύονται και να προφυλάσσονται με κάθε δυνατό πρόσφορο τρόπο και μέσο» πρόσθεσε.
«Περιμένουμε λοιπόν ως ο μόνος θεσμικός επιχειρηματικός φορέας εξειδικευμένος για την ελληνοκινεζική συνεργασία, που εδώ και 15 χρόνια εργαζόμαστε στο κομμάτι αυτό, να δούμε να εξελίσσεται η υπάρχουσα συνεργασία στο λιμάνι του Πειραιά και να μην περιπλέκεται η εξέλιξη σε θέματα που μπορούν να ξεπεραστούν. Οι δύο πλευρές μπορούν και οφείλουν, να συνεργαστούν με αμοιβαίο όφελος» κατέληξε.