Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

"Έχουμε μπροστά μας μία καθαρή τριετία"

Έκλεισε κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι "έχουμε μπροστά μας μία καθαρή τριετία για να σώσουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα", "για να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε σε δεκαετίες". Και πρόσθεσε: "Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, είναι για την κυβέρνηση και για μένα στόχος ζωής".

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, επανέλαβε ότι "οι πολίτες απαίτησαν την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα" και "απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης".

"Ο σκοπός είναι εθνικός, είναι η σωτηρία της χώρας που έχει προϋπόθεση τις μεγάλες αλλαγές", είπε ο Γ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας: "Αναγκαστήκαμε να κάνουμε θυσίες, όλοι μας. Ήταν αναγκαίες για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Οι θυσίες και η συλλογική προσπάθεια άρχισαν να πιάνουν τόπο, τη χρονιά που έρχεται θα ρίξουμε το βάρος στις μεγάλες αλλαγές για να σταθεί η χώρα στα πόδια της".

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "με εφόδιο την αξιοπιστία μας και τα θετικά αποτελέσματα που πετύχαμε θα αποτινάξουμε τα βάρη του παρελθόντος".

"Σε αυτό τον αγώνα έχω δώσει το είναι μου και τη ψυχή μου χωρίς να λογαριάζω το πολιτικό κόστος", είπε και πρόσθεσε: "Στο δύσκολο δρόμο χρειαζόμαστε όλοι, ούτε ένας πρωθυπουργός μόνος ούτε μία κυβέρνηση μπορεί να πετύχει". Κατόπιν έκανε κάλεσμα συμμετοχής προκειμένου "να κάνουμε όλοι μαζί την αλλαγή, διότι όλοι μαζί μπορούμε- μέσα από διάλογο και με βούληση να συγκρουστούμε με πρακτικές που μας κρατάνε πίσω".
Δηλώσεις Παπανδρέου 

   
Αμέσως μετά τη δήλωση του, ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο εκλογικό κέντρο του Γ. Καμίνη προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του. Εκεί μετέβη, επίσης, ο νικητής της περιφέρειας Αττικής, Γ. Σγουρός και ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης.          nooz.gr