Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρεται σε συνέντευξη του επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος , Γιώργος Πεταλωτής σχετικά  με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», που αναφέρεται σε συνέντευξη του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Στρος – Κάν  σε γαλλικό κανάλι, δήλωσε τα εξής:
Όλοι θυμόμαστε  τις τεράστιες προσπάθειες της  ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα   του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τον πλέον άμεσο τρόπο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009.
Το μέγεθος του προβλήματος η Ν.Δ. το απέκρυπτε  επιμελώς  από όλους. Αποκαλύφθηκε μετά ...
τις εκλογές,  μαζί με τις βίαιες αντιδράσεις των αγορών για την κατάσταση αυτή.

Με λεπτούς  χειρισμούς, με ψυχραιμία και περίσσια αποφασιστικότητα,  καταφέραμε σε εποχές πολύ δύσκολες για τη χώρα μας,  να δημιουργηθεί η γνωστή λύση του τριμερούς μηχανισμού δανεισμού και στήριξης μας και η υπαγωγή μας σε  αυτόν.
Αυτό που σήμερα είναι το ζητούμενο για την Ευρώπη,  δηλαδή η  δημιουργία ενός μόνιμου παρόμοιου μηχανισμού ,  εμείς το κατορθώσαμε,  επιχειρώντας σ΄ένα εξαιρετικά δύσκολο  κλίμα αναξιοπιστίας για τη χώρα μας, έτσι όπως την παρέδωσε η Ν.Δ. και φθάσαμε σήμερα,  απαλλαγμένοι απο τις προσωρινές δανειακές μας ανάγκες,  να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Η πορεία αυτή ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη ήταν. Είναι  αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και  συμπυκνωμένης κατανόησης απο τον  ελληνικό λαό και την κυβέρνησή μας.  http://government.gov.gr/