Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Αύριο η έναρξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου.

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η 9η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου και η Πανελλήνια Σύσκεψη Στελεχών, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Γήπεδο Τάε-Κβο-Ντο).Με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Α. Παπανδρέου, αύριο το απόγευμα, και υπό την προεδρία του ξεκινούν οι τριήμερες εργασίες της 9ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου και της Πανελλήνιας Σύσκεψης Στελεχών, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (γήπεδο Ταε Κβο Ντο). Οι εργασίες ολοκληρώνονται την Κυριακή με την έγκριση του πολιτικού πλαισίου και των υποψηφιοτήτων για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Ειδικότερα, την Παρασκευή πριν την ομιλία του πρωθυπουργού θα προηγηθεί εισαγωγική παρέμβαση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Σωκράτη Ξυνίδη.

    Το πρωί της Κυριακής και πριν την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές καθώς επίσης και του πολιτικού πλαισίου του κυβερνώντος κόμματος, θα υπάρξει εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου από τον κ. Ξυνίδη και στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων, η οποία θα συνοδευτεί από την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Θανάση Τσούρα.

    Στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τα μέλη του Σώματος και θα ακολουθήσει η σύνοψη των αποτελεσμάτων από το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου.

    Το Σάββατο, θα λειτουργήσουν πέντε θεματικά Εργαστήρια με τίτλο: "Παιδεία και Μεταρρυθμίσεις", "Κοινωνικό Δίχτυ Προστασίας", "Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αναβάθμιση του ΕΣΥ", "Βιώσιμη Ανάπτυξη και Καινοτομία στη Δημόσια Διοίκηση/ Συμμετοχή στην Αλλαγή", το καθένα από τα οποία θα συντονίζει ο καθ' ύλην αρμόδιος Γραμματέας Τομέα του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, σκοπός των εργαστηρίων είναι "να αποτελέσουν βήμα έκφρασης και συμμετοχής του Κινήματος στη διαμόρφωση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και των πολιτικών που επεξεργάζεται, με στόχο την ανάδειξη πρακτικών λύσεων και καινοτόμων ιδεών που θα αξιοποιηθούν άμεσα στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου".

    Μετά το τέλος των συνεδριάσεων θα πραγματοποιηθεί σύνοψη και ενοποίηση των αποτελεσμάτων λειτουργίας των εργαστηρίων.
        ΑΠΕ