Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου: "Καθαρές σχέσεις κράτους-ιδιωτικού τομέα"

 Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο, για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τον ανασχηματισμό. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στον ΟΛΘ.
                                                                   Θέλουμε καθαρές σχέσεις κράτους-ιδιωτικού τομέα, τόνισε το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του σε ημερίδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που οργάνωσε ο Τομέας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων του ΠΑΣΟΚ.
  Οι σχέσεις κράτους - ιδιωτικού τομέα είχαν δαιμονοποιηθεί λόγω της διαφοράς που είχε αναπτυχθεί , επισήμανε ο κ. Παπανδρέου και είπε ότι "ως σοσιαλιστές δεν πρέπει να φοβόμαστε την έννοια του επιχειρείν."

    Μίλησε για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, που πέρα από την κερδοφορία των επιχειρήσεων, βλέπει και την ανάγκη να ανταποκρίνονται στη λύση κοινωνικών προβλημάτων.

    Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει....

την επιχειρηματικότητα και στο πλαίσιο αυτό μπορεί να επανεξεταστεί το ΤΕΜΠΜΕ διότι, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης παρατηρείται μια δυστοκία, καθώς οι τράπεζες δεν δίνουν εύκολα χρηματοδότηση. Κάλεσε τις τράπεζες να πάρουν αυτό το ρίσκο της χρηματοδότησης για να μπορέσει να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να παταχθεί η διαφθορά στην επιχειρηματικότητα διότι με τη διαφθορά οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν γρήγορα υψηλά κέρδη, αλλά δεν έχουν μέλλον και προοπτική.

    Κάλεσε τις επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές και να προωθήσουν καινοτόμες ιδέες. Τόνισε την ανάγκη να υπάρχει συνέργεια και προτάσεις για νέες ιδέες και να μην τα περιμένουν όλα από τον πρωθυπουργό.

    Ζήτησε επίσης να μπει τέλος στις πελατειακές σχέσεις , σε νοοτροπίες πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, που τις θεωρούσαμε ως δεδομένες.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αντικαρκινικό Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

    Συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Άρη Μοσιώνη, τον πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» Νικήτα Κανάκη και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης για την υγεία του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε νοσοκομείο.

    Συνομίλησε με μετανάστες και Ρομά που είχαν πάει στο νοσοκομείο να κάνουν προληπτικό έλεγχο στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά και με το προσωπικό, εργαζόμενους και ασθενείς του νοσοκομείου.   
ΑΠΕ

Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε Ημερίδα του Τομέα ΕΒΕ του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη  .         περισσότερα....

Ημ. Δημοσίευσης : 10/09/2010 12:59