Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

"Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών"

"Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών"
   "Εμείς εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά και όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει την εργώδη προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
   Όπως είπε, επέλεξε να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, αντί μιας τυπικής παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
   Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου είπε, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια στις πιο δύσκολες στιγμές και αυτό, χάρη στην πλάτη που έβαλαν οι Έλληνες πολίτες σε αυτή την πατριωτική προσπάθεια.
   Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, είπε ότι κανένας ανασχηματισμός δεν είναι ούτε αυτοσκοπός, ούτε μπορεί από μόνος του να δώσει λύσεις. Η νέα δομή της κυβέρνησης έρχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα και εμπόδια, από την ανεπαρκή διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και να δώσει λύσεις, σε θέματα που χρειάζονται διϋπουργική αντιμετώπιση.
   Απευθυνόμενος στους υπουργούς, ο κ. Παπανδρέου τους είπε η διάρκεια της παραμονής στη Θεσσαλονίκη να 'ρθουν σε επαφή με τους τοπικούς φορείς και να δώσουν λύσεις.
   "Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία", επανέλαβε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τους υπουργούς να μην ταυτιστούν με το υπουργείο αλλά με τα προβλήματα του πολίτη και το πώς, το υπουργείο θα δώσει λύση. "Είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών, όχι των υπουργείων μας. Δύναμή μας είναι οι δημιουργικές και οι υγιείς δυνάμεις της χώρας. Να βάλουμε τέλος σε πρακτικές του παρελθόντος σε όσα μας πλήγωσαν", δήλωσε ο πρωθυπουργός.
   Ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε τη λειτουργία δυο διϋπουργικών επιτροπών, μία για την ανάπτυξη και μια για θέματα κοινωνικής πολιτικής και μετανάστευσης.
   Ο πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση, είπε είχαν γίνει παράδοση οι μεγαλόστομες εξαγγελίες έργων, τα οποία όμως δεν υλοποιούνταν και οι Θεσσαλονικείς βαρέθηκαν τα μεγάλα λόγια και τα ανεκτέλεστα μεγάλα έργα. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, ό,τι περνάει από το χέρι της για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.
   Η συνεδρίαση του Υπουργικού συνεχίζεται με παρεμβάσεις των υπουργών.