Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τους Μ. Μπόλαρη και Γ. Μπουτάρη


Γεύμα εργασίας με τον Μάρκο Μπόλαρη (υποψήφιο για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) & τον Γιάννη Μπουτάρη (υποψήφιο για το Δήμο Θεσσαλονίκης)
      Με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκο Μπόλαρη και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε, το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκαν η πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι προτάσεις των δύο υποψηφίων για τον Δήμο και την Περιφέρεια, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.

    Όπως δήλωσε ο κ. Μπόλαρης, ο πρωθυπουργός επισήμανε τη διαφορά ως προς την αντίληψη για την επίσκεψη του στη ΔΕΘ: Στο παρελθόν οι πρωθυπουργοί έδιναν υποσχέσεις από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ ο κ. Παπανδρέου θέλει με την παρουσία του να αναδείξει τις προτεραιότητες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Β. Ελλάδας και τι μπορεί να δώσει η περιοχή στην ανάπτυξη της χώρας.

    Για τον εαυτό του, ο κ. Μπόλαρης είπε ότι αυτές τις μέρες ασχολείται περισσότερο με οργανωτικά ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας και αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, λέγοντας πως τα σχόλια τα κάνει ο λαός, ο οποίος θα ψηφίσει.

    Ο δε Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη χαρά του για τη θετική απήχηση που έχει στον κόσμο η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις υποψηφιότητες του Γιώργου Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων και του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

    Μάλιστα ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Μπουτάρη και την παράταξη του να κρατήσουν την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους.

    Τόνισε ακόμα πως με τον πρωθυπουργό συζήτησαν ιδέες για την οικονομική αναγέννηση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.  ΑΠΕ