Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

Ο κύβος ερρίφθη για τον ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε τις αλλαγές στο Κυβερνητικό σχήμα και απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει το ρόλο του Συντονιστή της Κυβέρνησης και τίθεται Υπουργός Προεδρίας. Ο Χάρης Παμπούκης αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας και Ξένων Επενδύσεων.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης πηγαίνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής αναλαμβάνει πιθανότατα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο Τηλέμαχος Χυτήρης αναλαμβάνει υφυπουργός Πολιτισμού και η Μιλένα Αποστολάκη υφυπουργός στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κ. Δρούτσας φαίνεται πως αναβαθμίζεται σε υπουργό Εξωτερικών, ενώ αναπληρώτρια ΥΠΕΞ με αρμοδιότητες τις ευρωπαϊκές υποθέσεις φέρεται να αναλαμβάνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Το υπουργείο Υγείας και Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Ανδρ.Λοβέρδος με την Μ.Ξενογιαννακοπούλου να γίνεται αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών. Ο Δ.Δρούτσας αναβαθμίζεται σε υπουργό Εξωτερικών.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Κ.Σκανδαλίδης, ενώ εκτός κυβέρνησης μένει η Κ.Μπατζελή.
Αυτή τη στιγμή γίνεται η ενημέρωση των Κυβερνητικών Στελεχών. Σημειώνεται ότι δεν έχει υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τη Λ.Κατσέλη, η οποία βρίσκεται σε πτήση.
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο...