Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

«ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

1. Στην αρχή νομίζαμε ότι δεν ακούσαμε καλά...Ότι η χρονιά (2011) ήταν γλωσσικό λάθος....
-        Από την ομιλία του κ. Σαμαρά στην παρουσίαση του οικονομικού «προγράμματος» της Ν.Δ., 7/7/2010: «Mέχρι το τέλος του 2011 θα έχουμε εκμηδενίσει και το διαρθρωτικό έλλειμμα (με τα μέτρα που ήδη λήφθηκαν, όχι παραπάνω) και το κυκλικό έλλειμμα (με τα αντισταθμιστικά που μόλις υπολογίσαμε). Δηλαδή θα έχουμε μηδενίσει το σύνολο του ελλείμματος. Σε δύο χρόνια, όχι σε τέσσερα. Χωρίς πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Χωρίς δυσβάστακτη ύφεση. Χωρίς έκρηξη ανεργίας. Και χωρίς να ξεφύγει το χρέος (στη διετία) πάνω από το 120%».

2. Δυστυχώς, το κακό επαναλήφθηκε και στην ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ. στη ΔΕΘ, στις 18/9/2010:
-        «Με το δικό μας Σχέδιο, στο τέλος του 2011 μηδενίζουμε το έλλειμμα! Ενώ με το Μνημόνιο στο τέλος του 2014 το έλλειμμα θα είναι ακόμα 2,6%...Η δημοσιονομική προσαρμογή τελειώνει με το Σχέδιο της ΝΔ τρία χρόνια νωρίτερα».

3. Τις τελευταίες ώρες στη Ν.Δ., αντιλαμβανόμενοι τι είπε ο αρχηγός τους, προσπαθούν να «μπαλώσουν» την κατάσταση λέγοντας ότι ο αρχηγός τους δεν εννοούσε το «διαρθρωτικό» έλλειμμα αλλά το «κυκλικό» έλλειμμα. Από τις 7 Ιουλίου όμως ο κ. Σαμαράς έχει υποστηρίξει ότι το οικονομετρικό του μοντέλο θα εκμηδενίσει το συνολικό έλλειμμα μέχρι τα τέλη του 2011...
-        Άλλωστε, αυτό ακριβώς είπε και στη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς: «Το δικό μας το πρόγραμμα μηδενίζει το συνολικό έλλειμμα στο τέλος του ΄11»!

4. Πώς θα γίνει αυτό το...μαγικό, τι θα απαιτηθεί και γιατί δεν το έκαναν 6 χρόνια, είναι ερωτήσεις που δεν πρόκειται να απαντηθούν ποτέ από κανέναν. Άλλωστε, τα λόγια είναι τζάμπα. «Εκμηδενισμός» ελλείμματος, εκμηδενισμός της λογικής.
 Βασικός Σχολιασμός