Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

"Δεσμευθήκαμε και θα ολοκληρώσουμε το έργο"

"Η δική μας η φυγή είναι προς τα εμπρός για μία άλλη Ελλάδα και όχι οι εκλογές": Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

"Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά η μόνη ελπίδα είναι να πάμε με σταθερό βήμα και να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, η αλήθεια είναι οδηγός μας πάνω στην οποία θα χτίσουμε μία διαφορετική Ελλάδα", τόνισε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι "η διαδρομή είναι δύσκολη, πονάει και έχει θυσίες" και υπογράμμισε: "Ποιος πίστεψε ότι η ανόρθωση θα είναι περίπατος;".

Ο  κ. Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση προς την αντιπολίτευση να συμβάλει στους ελληνικούς στόχους ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου.    .....


"Η οικονομία ανταποκρίνεται", είπε, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η ύφεση θα σταματήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

"Δάνεια ξεδάνεια, θέματα που έχουν να κάνουν με ζητήματα εθνικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας δεν είναι ανταλλάξιμα. Δεν διαπραγματεύονται στο τραπέζι του παζαριού. Αυτό έχω κάνει σαφές σε δημόσιες και ιδιωτικές συναντήσεις", επισήμανε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις περί προσυνεννοήσεων με το ΔΝΤ (για τη συνάντηση του με τον Στρος Καν), ο πρωθυπουργός απάντησε ότι "για την πατρίδα μίλησα και θα μιλώ με τους πάντες".

Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε εναντίον της διακυβέρνησης Καραμανλή
: Την κατηγόρησε ότι επί των ημερών της χρέος και έλλειμμα διπλασιάστηκαν, "για να ζήσει αυτή καλύτερα και οι λίγοι δικοί της, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι δανειστές μας, που σταμάτησαν να μας δανείζουν".

"Όσοι μας κάνουν εύκολη κριτική για το μηχανισμό στήριξης ας μας κάνουν εναλλακτική πρόταση. Τόσο μεγάλη τόσο χαώδης είναι η μαύρη τρύπα που μας άφησε πίσω η ΝΔ και σήμερα δεν ντρέπεται για τις πράξεις της και μας κάνει και κριτική από πάνω", είπε και πρόσθεσε: "Αρκετά με τα παραμύθια και την κριτική. Γνωρίζουμε πώς και γιατί η Ελλάδα έφθασε ως εδώ. Μόνο προδότη δεν με είπαν επειδή συζήτησα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ. Ποιος θα τα πλήρωνε ο κ. Καραμανλής, κ. Σαμαράς, κ. Αλογοσκούφης, Ο κ. Ρουσόπουλος, ο κ. Βουλγαράκης;".

Εξαπέλυσε πυρά εναντίον και της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ
, λέγοντας ότι "κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι εμείς πήραμε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις. Δεν περιμένω δικαίωση από τη ΝΔ. Περιμένω τουλάχιστον υποτυπώδη ένδειξη υπευθυνότητας και σεβασμού της προσπάθειας που καταβάλλει σήμερα ο ελληνικός λαός".                                                                                       nooz.gr