Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εμπιστευόμαστε τον πολίτη και την κρίση του.

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση και την πρόσφατη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.
Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι απαλλάσσουν τη χώρα και τους Έλληνες φορολογούμενους από ένα σημαντικό βάρος του δημόσιου χρέους και αποτελούν μια ελάφρυνση, που θα δώσει νέα προοπτική στη χώρα και θα μειώσει τις δυσκολίες κάθε ελληνικής οικογένειας.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, επισημαίνοντας: «ειδικά όταν η χώρα μας έχει άμεσες, ζωτικές προτεραιότητες να υλοποιήσει, ειδικά όταν βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο της καταιγίδας, δεν είναι δυνατόν να παρατήσουμε τον αγώνα, γιατί έτσι βολεύει μερικούς».
Και προσέθεσε: «για τη νέα σύμβαση, πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα. Να αποφανθεί ο Ελληνικός λαός και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά. Η Δημοκρατία είναι ζώσα και παρούσα και, σ' αυτήν ο πολίτης καλείται, πέραν των καθιερωμένων εκλογικών διαδικασιών, να ανταποκριθεί σε μια εθνική ευθύνη, κρατώντας στο χέρι του ένα ψηφοδέλτιο, όχι για να εξουσιοδοτήσει άλλους να αποφασίζουν, αλλά για να αποφασίσει ο ίδιος για τη χώρα και τον εαυτό του».
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για τον Οδικό Χάρτη των επόμενων πολιτικών πρωτοβουλιών, αλλά και ενός ισχυρού προγράμματος αλλαγών της επόμενης διετίας, διευκρινίζοντας: «υπάρχουν νέα δεδομένα μετά τον Ιούνιο, υπάρχει μια νέα συμφωνία στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Πρέπει να εργαστούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση, εφαρμόζοντας ένα εθνικό σχέδιο, που κορυφώνεται με την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το δημοψήφισμα γι' αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα».
«Η προσπάθεια θα στηριχθεί σε εσάς, σε εμάς, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», υπογράμμισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και προσέθεσε: «άρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η έκφραση της εμπιστοσύνης στην πολιτική που θα ασκηθεί».