Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Επαφές Παπανδρέου με ηγέτες στον ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρέστη στην επίσημη έναρξη των εργασιών της 65ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, κατά την οποία μίλησαν ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Στη συνέχεια συναντάται με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μια συνάντηση που χαρακτηρίστηκε από την ελληνική πλευρά ως "εθιμοτυπικού χαρακτήρα". 

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε μεγάλη εκδήλωση μετά γεύματος που θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης από το Foreign Policy Association. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να δώσει συνολική εικόνα για την οικονομική κατάσταση, τις προοπτικές που διανοίγονται και για τη "μεγάλη αλλαγή" που επιχειρείται στη χώρα μας, με αλλαγή στο επενδυτικό περιβάλλον και στην ελληνική παρουσία στις διεθνείς αγορές.....


Κατόπιν, θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι, τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ-Θάνι, με τον οποίο θα υπογράψει μνημόνιο αναπτυξιακής συνεργασίας, και με τον πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι. 

Το βράδυ (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, με συμμετοχή σε δεξίωση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του προς τιμήν αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην 65η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός παρέστη στη δεξίωση που οργάνωσε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ο οργανισμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, με τον οποίο είχε 20λεπτη συνομιλία. 

Ο κ. Κλίντον ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Παπανδρέου για αρκετά προβλήματα που ταλανίζουν τη διεθνή κοινότητα.