Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Παπανδρέου: Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε το δρόμο μας ή θα πάμε πίσω

Για πρώτη φορά φυσά άνεμος αλλαγής, για πρώτη η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζητά να πετύχουμε, είπε από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έθεσε το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

«Στις 7 Νοεμβρίου οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα πού θέλουν να πάει η χώρα. Μετά την περιπέτεια στην οποία μας έβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ, περάσαμε ένα χρόνο προσπάθειας, για να σώσουμε την πατρίδα από την χρεοκοπία, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε σ΄ένα σημείο κομβικό και κρίσιμο. Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε το δρόμο μας, αν θα συνεχίσουμε το δύσκολο έργο  που ξεκινήσαμε όλοι μαζί πέρσι τέτοια εποχή, αν θα συνεχίσουμε να λέμε ΄΄ναι΄΄ στη σωτηρία της οικονομίας μας, στην εκ βάρθρων αναμόρφωση της χώρας μας, αν θα συνεχίσουμε να λέμε ΄΄ναι΄΄ στην επανάσταση του αυτονόητου ή αν θα πάμε πίσω»........


Ο κ. Παπανδρέου απάντησε και στα πυρά που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση περί διασυρμού της χώρας: «Τα θετικά δημοσιεύματα και οι δηλώσεις αναγνώρισης της τιτάνιας προσπάθειας της Ελλάδας τους τελευταίους δώδεκα μήνες, είναι η αποστομωτική απάντηση στις αθλιότητες όσων προσπαθούν να λένε ότι εμείς μετον αγώνα μας διασύρουμε την Ελλάδα».

« Μα, εμείς με τον αγώνα μας σηκώσαμε περήφανα την ελληνική σημαία. Και αν θέλουν να μάθουν ποιος διέσυρε την Ελλάδα, ας ρωτήσουν κάποιον στο εξωτερικό, αν τους μιλάει κανείς. Και αν θέλουν να μάθουν πώς διασύρθηκε η Ελλάδα, ας ρωτήσουν τον κ. Καραμανλή, αν μιλήσει ποτέ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο μηχανισμός στήριξης είναι μια ασπίδα και επιτέθηκε στη ΝΔ: «Σε μία κρίσιμη στιγμή θα περίμενε κανείς η αξιωματική αντιπολίτευση να φέρεται υπεύθυνα. Πρώτα απ όλα να γυρίσει η ίδια σελίδα με το δικό της παρελθόν, αναγνωρίζοντας αλήθειες και συμβάλλοντας στο ξεπέρασμα της εθνικής κρίσης που η δική της πολιτική προκάλεσε. Ομως δεν το έκαναν, παρότι το έκαναν ομογάλακτοί τους, αδελφά τους κόμματα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με θλίβει ειλικρινά ότι δεν βρίσκει το θάρρος να το κάνει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Εκρυψε και κρύβει αλήθειες. Ποντάρει στην αποτυχία των δικών μας προσπαθειών για μικροκομματικούς λόγους, ξεχνώντας το συμφέρον της χώρας».