Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

"Η μόνη λύση είναι η λύση - πακέτο"

Αποφασισμένος να επιδιώξει λύση - πακέτο στις επικείμενες Συνόδους Κορυφής εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς προς αναζήτηση συναίνεσης.

"Ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς ότι είμαστε υπέρ συνολικής λύσης. Αυτή την μάχη θα δώσουμε. Ζήτησα στήριξη στην εθνική προσπάθεια που κάνουμε" είπε ο πρωθυπουργός. "Πρόκειται για κρίσιμη διαπραγμάτευση, που αφορά το μέλλον της Ευρώπης και της χώρας μας", τόνισε.

Διευκρίνισε ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα, όπως η...ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, το "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας", ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης και οι όροι εξυπηρέτησης του χρέους. Υπάρχουν επίσης υπό διαπραγμάτευση τα θέματα του ευρωομολόγου, η επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Ανέφερε ότι η βασική επιδίωξη είναι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της το συντομότερο δυνατό. "Όπλα μας είναι οι πρωτόγνωρες προσπάθειες των ελλήνων πολιτών, η συνέπεια και η αξιοπιστία μας που ανακτούμε κάθε ημέρα, ο λόγος μας που έχει πλέον αξία και η πεποίθηση ότι το ελληνικό είναι και ευρωπαϊκό ζήτημα και το ευρωπαϊκό ελληνικό", τόνισε.

"Η Ευρώπη δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από τις αγορές, ούτε να φαίνεται ότι σέρνεται πίσω από τις αγορές. Δίνουμε μάχη δημοκρατίας ώστε οι αγορές να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκίνησαν με τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, που διήρκεσε μια ώρα.Λίγο μετά τις 14.15, τις πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα Ακολούθησε συνάντηση με τον Γ. Καρατζαφέρη, Αλέξη Τσίπρα, Ακολουθεί συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.