Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Δήλωση Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

Ολοκλήρωσα πριν από λίγο, ένα κύκλο επαφών με όλους  τους πολιτικούς Αρχηγούς. Μπροστά μας, έχουμε την κρίσιμη διαπραγμάτευση, στις 11 και 25 Μαρτίου. Αφορά στο μέλλον της Ευρώπης, αλλά και της χώρας μας.
Ενημέρωσα τους πολιτικούς Αρχηγούς ότι, θέση μας σε αυτή τη διαπραγμάτευση, είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια  συνολική λύση, και αυτή τη μάχη θα δώσουμε.
Ζήτησα από όλους  να αναλάβουν τις ευθύνες τους, στηρίζοντας αυτή την εθνική προσπάθεια που κάνουμε. Αυτή η προσπάθεια αφορά  όλους μας.
Πολλά θέματα είναι ανοιχτά, δηλαδή σε διαπραγμάτευση: η ευρωπαϊκή  οικονομική διακυβέρνηση, το λεγόμενο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», ο μελλοντικός μηχανισμός στήριξης, οι όροι εξυπηρέτησης του χρέους από τα κράτη – μέλη που....

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

"Η μόνη λύση είναι η λύση - πακέτο"

Αποφασισμένος να επιδιώξει λύση - πακέτο στις επικείμενες Συνόδους Κορυφής εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς προς αναζήτηση συναίνεσης.

"Ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς ότι είμαστε υπέρ συνολικής λύσης. Αυτή την μάχη θα δώσουμε. Ζήτησα στήριξη στην εθνική προσπάθεια που κάνουμε" είπε ο πρωθυπουργός. "Πρόκειται για κρίσιμη διαπραγμάτευση, που αφορά το μέλλον της Ευρώπης και της χώρας μας", τόνισε.

Διευκρίνισε ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα, όπως η...

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σύνοδος των ηγετών του ΕΣΚ στο Ζάππειο.

«Για εμάς είναι παράλληλος και κοινός αγώνας οι αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ώστε να ξεπεράσουμε και εδώ στην Ελλάδα τον οικονομικό κίνδυνο, αλλά και να δώσουμε προοπτική στους λαούς της Ευρώπης για την ανάπτυξη και την ευημερία», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν άνοιξαν τις εργασίες της Συνόδου των ηγετών του ΕΣΚ στο Ζάππειο.

Παράλληλα, προανήγγειλαν την έναρξη της εκστρατείας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις προτάσεις των Σοσιαλιστών για το ευρωομόλογο και τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι οι Έλληνες σοσιαλιστές συμβάλουν και θα συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια. «Εχουμε βέβαια το μεγάλο βάρος να κάνουμε τεράστιες αλλαγές στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζουμε ότι και αυτές οι αλλαγές έχουν τα όρια τους, αν δεν γίνουν και οι μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη», υπογράμμισε.   ....

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

"Δεσμευθήκαμε και θα ολοκληρώσουμε το έργο"

"Η δική μας η φυγή είναι προς τα εμπρός για μία άλλη Ελλάδα και όχι οι εκλογές": Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

"Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά η μόνη ελπίδα είναι να πάμε με σταθερό βήμα και να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, η αλήθεια είναι οδηγός μας πάνω στην οποία θα χτίσουμε μία διαφορετική Ελλάδα", τόνισε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι "η διαδρομή είναι δύσκολη, πονάει και έχει θυσίες" και υπογράμμισε: "Ποιος πίστεψε ότι η ανόρθωση θα είναι περίπατος;".

Ο  κ. Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση προς την αντιπολίτευση να συμβάλει στους ελληνικούς στόχους ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου.    .....